Balatonfenyves és a Nagyberek

A somogyi Nagyberek egyike Magyarország legtitokzatosabb, legkevésbé ismert tájainak. A múlt század közepéig a Nagyberek Balaton egyik mélyen benyúló öbleként állandóan vízzel borított terület volt. A Sió csatorna kiépítésével a Balaton vízszintje tartósan csökkent, így a Nagyberek magasabb részei szárazra kerültek és ezeken a területeken fás, ligetes, bozótos részek alakultak ki, egyéb területeit pedig sás- és nádtakaró borította el.

Mára a hajdani varázslatos vízi élővilágnak csak a töredéke maradt meg, de még a mai, erősen átalakított formájában is rendkívül érdekes természeti táj, némely részén még őrzi az ősi képet a Nagyberek. Rendkívül gazdag a Nagyberek terület madárvilága. Így a Nagyberek méltán kerülhetett fel a Nemzetközi Jelentőségű Madárlelőhelyek listájára. A Nagyberekben a Fehérvízi Láp területét 1977-ben védetté nyilvánították. Látogasson el Ön is családjával Balatonfenyvesre ebbe az idilli csendes családias üdülőhelyre a Balaton partján.

Legyen vendégünk a Balatonfenyvesen a Hubertus-Hof Szálloda és Étteremben. A Balaton élővilága garantáltan hatással lesz Önre. Itt a Balaton-partnak a dél-nyugati végein a nyugalom, a csend volt mindig is a jellemző, melyet  a település keleti felét kísérő fenyves mindig is egy kicsit vadregényessé, különlegessé tett.
Balatonfenyves, ez a festői kis település a Balatonpartján, amely otthont ad a Hubertus-Hof Landhotel és Étteremnek kiváló pihenési lehetőséget biztosít Önnek és családjának!

Ajánlatkérés és foglalás itt!