Ekler-fánk

Hozzávalók 15 darabhoz:

  • 8 cl víz
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 tojás
  • csipet só

A KRÉMHEZ

  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl habtejszín

TETEJÉRE

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé

 

Előkészítési idő35 perc

 

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, add hozzá a vizet, a sót és forrald fel. Rakd hozzá a lisztet, majd kis lángon folyamatosan kevergesd addig, amíg összeáll, és elválik az edény falától. Ez maximum két-három perces művelet. Hagyd kicsit hűlni, majd egyenként üsd hozzá a tojásokat, közben folyamatosan keverd robotgéppel.

 

Ha a tészta sima, rakd csillagcsöves nyomózsákba, és nyomj körülbelül tíz centi hosszú rudacskákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Told előmelegített, de nem túl forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg a tésztát körülbelül 20 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót.

 

A krémhez a lisztet egy deci tejjel és a tojások sárgájával dolgozd simára. A maradék tejet forrald fel a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tojássárgás keveréket, és főzd sűrűre. Végül még melegen forgasd hozzá a kemény habbá vert fehérjét. A kihűlt fánkot töltsd meg a krémmel, kanalazz rá annyi tejszínhabot, hogy befedje. A tetejére melegítsd forráspontig a tejszínt, add hozzá a darabokra tördelt csokit, majd keverd simára és szép fényesre. Végül kend a tészta tetejére.