Angus Burger

Sokmagvas hamburgerzsemle: (6db)

1,5 dl tej

1 dkg cukor

1 dkg só

1 db tojás

75 gr joghurt

450 gr liszt

20 gr élesztő

A kenéshez: 1 felvert tojás, kevert magok

Tejben felfuttatjuk az élesztőt a kevés cukorral, majd ezt a többi, előre összekevert hozzávalóhoz öntjük. Alaposan kidolgozzuk, fél órát meleg helyen, lefedve kelesztjük. Miután megkelt, 6 felé osztjuk, kicsi cipókat formázunk belőle, a tetejüket megkenjünk felvert tojással, vegyes magokkal megszórjuk, majd újból, kb 15 percet kelesztjük. Miután megkeltek, 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hamburgerhús:

Regnum márkanév alatt már elérhető a képen látható cheddar sajttal töltött hamburger pogácsánk, a "juicy lucy" is! Érdemes kipróbálni!

12 db skin csomagolt Terra Pannonia hamburger húspogácsa vagy ízlés szerint Terra Pannonia Juicy Luci hamburger húspogácsa

VAGY

1 kg darált marhahús

0,5 kg darált marhafaggyú

Só, bors ízlés szerint

Az előre elkészített, skin csomagolt hambugerhúsokat a csomagoláson feltüntetettek szerint elkészítjük.

Ha nem jutunk hozzá a skin csomagolt húshoz akkor a darált marha combhúst és a marhafaggyút alaposan összekeverünk, ezekből 12 db hamburgerpogácsát formázzuk és mindkét oldalukat serpenyőben vagy kerti grillen pirosra sütjük. Fontos, hogy mindkét elkészítési folyamatnál a húst utólag vagy csak a sütés utolsó szakaszában sózzuk és borsozzuk, hogy ne száradjon ki.

A Berek Angus Burgert a következő képpen állítjuk össze: A hamburgerzsemléket kettévágjuk, a vágott felüket megpirítjuk. Alulra salátalevelet, arra paradicsomot, savanyú uborkát helyezünk. A hamburger húsokra- mikor még forrók, szeletelt sajtot teszünk és hagyjuk ráolvadni. Ízlés szerint bacont is piríthatunk, amit a hamburgerhús sajtos felére helyezünk. Az eredeti Berek Angus Burgerben két húspogácsa van. Ha így fogyasztjuk, érdemes összeállítás után egy pálcával átszúrni a burger.

Éttermünkben a Berek Angus Burgert házi készítésű BBQ szósszal tálaljuk, melynek receptjét szakácsaink féltve őrzik.

Regnum márkanév alatt már elérhető a képen látható cheddar sajttal töltött hamburger pogácsánk, a "juicy lucy" is! Érdemes kipróbálni!