Roast beef tonhalas majonézzel és kapribogyóval

Roast beef tonhalas majonézzel és kapribogyóval 4 adag

 

Hozzávalók:

0,5 kg Angus marha fartő (egyéb, tetszés szerinti húsrészből is készíthető)

2 ek dijoni mustár

Só, bors ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma

1 szál rozmaring

A tálaláshoz: pirított fenyőmag, kapribogyó

A hús minden oldalát forró serpenyőben, kevés olajon megkérgezzük, majd megkenjük dijoni mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd 120 fokos sütőben  2 gerezd fokhagymával és egy szál rozmaringgal körülbelül fél óra alatt 48 celsius fokos maghőmérsékletig sütjük.

Tonhalas majonéz:

2 tojássárgája

10 gr mustár

2 dl étolaj

10 g kapribogyó

Fél citrom leve

1 db megsütött, meghámozott kápia paprika

fél vöröshagyma vajon lesütve

Pár csepp Worcestershire szósz

100 gr tonhal

Só, bors ízlés szerint

A két tojássárgájához folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az étolajat. Miután majonéz állagú mártást kaptunk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és leturmixoljuk.

Miután a tonhalas majonéz is elkészült, összeállítjuk az ételt.

A húst hidegen vékonyra szeljük, meglocsoljuk a tonhalas majonézzel, majd kapribogyóval és pirított fenyőmaggal tálaljuk.