Roast beef tonhalas majonézzel és kapribogyóval 4 adag
Hozzávalók:
0,5 kg Angus marha fartő (egyéb, tetszés szerinti húsrészből is készíthető)
2 ek dijoni mustár
Só, bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
A tálaláshoz: pirított fenyőmag, kapribogyó
A hús minden oldalát forró serpenyőben, kevés olajon megkérgezzük, majd megkenjük dijoni mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd 120 fokos sütőben 2 gerezd fokhagymával és egy szál rozmaringgal körülbelül fél óra alatt 48 celsius fokos maghőmérsékletig sütjük.
Tonhalas majonéz:
2 tojássárgája
10 gr mustár
2 dl étolaj
10 g kapribogyó
Fél citrom leve
1 db megsütött, meghámozott kápia paprika
fél vöröshagyma vajon lesütve
Pár csepp Worcestershire szósz
100 gr tonhal
Só, bors ízlés szerint
A két tojássárgájához folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az étolajat. Miután majonéz állagú mártást kaptunk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és leturmixoljuk.
Miután a tonhalas majonéz is elkészült, összeállítjuk az ételt.
A húst hidegen vékonyra szeljük, meglocsoljuk a tonhalas majonézzel, majd kapribogyóval és pirított fenyőmaggal tálaljuk.