HOZZÁVALÓK:
80 dkg sertésszűz
Lecsókrém:
15 dkg zsíros szalonna
20 dkg vöröshagyma
20 dkg TV és hegyes erős paprika vegyesen- ízlés szerint
10 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, rozmaring ízlés szerint
Cukkiniröszti:
1,3 kg cukkini
15-20 dkg liszt
3 db tojás
2 gerezd fokhagyma
Kis fej vöröshagyma
Kakukkfű, só, bors, snidling, petrezselyem ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
A sertésszüzet lehártyázzuk, egészben megszórjuk sóval, őrölt borssal, rozmaringgal, folpackban megformázzuk és levákuumozzuk. 60 celsiusfokos sous vide vízfürdőbe helyezzük és másfél – két órán keresztül szuvidáljuk.
Közben elkészítjük a lecsókrémet: a szalonna zsírját kisütjük, hozzáadjuk a hagymát, a paprikákat, paradicsomot és a fokhagymaszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük és lepürésítjük. Félretesszük, amíg elkészítjük a köretet, a rösztiket.
A cukkinirösztihez a cukkinit megmossuk, héjával együtt, lereszeljük, lesózzuk, hagyjuk kicsit állni, majd kinyomkodjuk a levét. A kinyomkodott cukkinihez hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, borsot, snidlinget, fokhagymát és a reszelt vöröshagymát, valamint pici kakukkfüvet. Alaposan összekeverjük, majd a tésztát kanállal serpenyőbe szaggatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közben az elkészült húst a vákuumból kivesszük, kicsomagoljuk és még mindig egészben, forró serpenyőben minden oldalát pirosra sütjük.
Tálaláskor a húst kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd a lecsókrémmel és a cukkinirösztivel tálaljuk. Tejföllel és friss kakukkfűvel díszíthetjük.