Sous vide sertésszűz lecsókrémmel és cukkinirösztivel

 

 

HOZZÁVALÓK:

80 dkg sertésszűz

Lecsókrém:

15 dkg zsíros szalonna

20 dkg vöröshagyma

20 dkg TV és hegyes erős paprika vegyesen- ízlés szerint

10 dkg paradicsom

2 gerezd fokhagyma

Só, bors, rozmaring ízlés szerint

Cukkiniröszti:

1,3 kg cukkini

15-20 dkg liszt

3 db tojás

2 gerezd fokhagyma

Kis fej vöröshagyma

Kakukkfű, só, bors, snidling, petrezselyem ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

A sertésszüzet lehártyázzuk, egészben megszórjuk sóval, őrölt borssal, rozmaringgal, folpackban megformázzuk és levákuumozzuk. 60 celsiusfokos sous vide vízfürdőbe helyezzük és másfél – két órán keresztül szuvidáljuk.

Közben elkészítjük a lecsókrémet: a szalonna zsírját kisütjük, hozzáadjuk a hagymát, a paprikákat, paradicsomot és a fokhagymaszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük és lepürésítjük. Félretesszük, amíg elkészítjük a köretet, a rösztiket.

A cukkinirösztihez a cukkinit megmossuk, héjával együtt, lereszeljük, lesózzuk, hagyjuk kicsit állni, majd kinyomkodjuk a levét. A kinyomkodott cukkinihez hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, borsot, snidlinget, fokhagymát és a reszelt vöröshagymát, valamint pici kakukkfüvet. Alaposan összekeverjük, majd a tésztát kanállal serpenyőbe szaggatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Közben az elkészült húst a vákuumból kivesszük, kicsomagoljuk és még mindig egészben, forró serpenyőben minden oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor a húst kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd a lecsókrémmel és a cukkinirösztivel tálaljuk. Tejföllel és friss kakukkfűvel díszíthetjük.